ponedeljek, 28. maj 2012

Jigger party

Danes so Kenijci izvajali zdravsteno oskrbo na Slovencih. Tik pred zaključkom dela na bolnici je Silvija končno pokazala Lilian (eni od naših zdravstvenih delavk) mehur na podplatu, ki jo je bolel zadnjih nekaj ur. Lilian je diagnozo postavila brez omahovanja: "It's a jigger. And a big one, has been here for a few days". Nato je Silviji s pomočjo igle in nekaj gaz živalico skupaj z neizleženim podmladkom uspešno izkopala. Po pregledu nog je ob Silvijinem zgražanju našla še enega, in ga prav tako odstranila. 
Ostali smo takoj ob prihodu domov začeli umivati noge in iskati nepravilnosti. Zala in Matej sva takoj odkrila po enega prebivalca na svojih stopalih. 

Jan, ki je bil zaradi njegovega nenehnega nošenja gojzerjev tarča posmeha kolegov, je užival nekaj minut zadoščenja, dokler se tudi njegov "samo žulj" ni prav tako izkazal za jajca valečo bolho. Hitro smo se vsi vrnili na kliniko, kjer smo na srečo še ujeli Lilian in Caren, ki sta tudi nam uspešno izvedli operacijo brez anestezije (Jan si je svoj "žulj" izkopal sam). Tako smo sinhrono preživeli našo prvo (in upamo, da zadnjo) tropsko okužbo. Kljub težki rehabilitaciji si zaradi obilice dela ne moremo privoščiti bolniške, tako da jutri klinika normalno nadaljuje z delovanjem: ).


Janov "samo žulj" po ekstrakciji

 Pisala: Matej in Zala (ful presenečenje (taveliki že spijo, kar je tukaj pogost pojav (verjetno zaradi hipoksije na njuni višini)): ))


Ni komentarjev:

Objavite komentar